O gaură de cinci sute de milioane de lire sterline pe săptămână

Personal

Brexit-ul îi costă deja pe britanici 500 milioane lire sterline pe săptămână, consideră o analiză a Centrului European de Reformă. Studiul afirmă că economia Marii Britanii a scăzut cu 2,5% faţă de scenariul în care ar fi rămas în UE. Impacul bugetar anual este estimat la 26 de miliarde de lire, echivalentul a jumătate de miliard în fiecare săptămână.

Mai mult, se zvoneşte că şeful unui producător auto britanic a zburat la Paris pentru a negocia cu Emmanuel Macron posibilitatea relocării producţiei în Franţa.

Campania Brexit a promis economii săptămânale de 350 de milioane de lire

Asta în timp ce tensiunile din Irlanda de Nord ating cote alarmante. Una din principalele teme de negociere asupra cărora britanicii nu se pot pune de acord cu Bruxelles-ul este regimul vamal în Irlanda de Nord. În prezent, cu toată discordia privind statutul provinciei britanice, pe insulă nu există graniţă fizică. Dar o data cu ieşirea din UE, aceasta este solicitată expres de către europeni, generând o situaţie fără de ieşire.

O mână de politicieni iresponsabili au dat cu o ţară de gard. Cu fiecare zi, Marea Britanie devine tot mai mult o caricatură a Marelui Imperiu Britanic, cel mai puternic stat al mileniului trecut.

Cetăţeni, fiţi vigilenţi! Nu vă încredeţi în politicienii demagogi ce vă promit soluţii miraculoase! Pentru Europa, nu există altă cale decât munca şi cooperarea între ţări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *